de moestuin, jaar 2

oktober 24, 2011 § Een reactie plaatsen

Dat was eigenlijk geen moestuin maar een woestuin.. Vorig jaar zat ik nog zonder werk en dat is er duidelijk aan te zien.

De planten in potten waren wel een succes maar dat waren enkel aardbeien en kerstomaatjes. Tjah, de “grote” moestuin is moeilijk te onderhouden met een full-time job en zo een groene vingers heb ik nu ook niet. Maar ik geef niet op hoor, maar baneen! Want het is wel plezant natuurlijk om iets te eten uit eigen hof. We doen het gewoon wat rustiger (lees: kleiner) aan volgend jaar: een 1 of 2 m² moestuin en nog meer potten, want ik vind dat eigenlijk wel wat hebben, potten 😉

(via)

Vele groenten, fruit en zeker ook kruiden zijn gemakkelijk in pot te kweken. Een bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te spitten en onkruid wieden is ook een koud kunstje. Als je de potten op een hoogte kunt zetten is het niet lastig voor de rug en duur hoeft het ook niet te zijn, de plaatselijke kringwinkel heeft potten genoeg. Kortom, alleen maar voordelen 😉

‘Square Foot Gardening’ daarnaast, is een oorspronkelijk Amerikaans systeem van efficiënt, biologisch en ecologisch moestuinieren op één vierkante meter dat ook bij ons op steeds meer enthousiaste aanhangers kan rekenen.

(via)

Het boek  “Je eigen groententuin op 1m²” staat hier reeds op de boekenplank en met de tips daaruit én de vele tips op verschillende blogs heb ik volgend jaar hopelijk weer meer succes.

Oh, en een kweekkastje zou ook niet misstaan 🙂

(via)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu de moestuin, jaar 2 voor the life of...

Meta

%d bloggers liken dit: